• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Delegacija LP položila vijence na obale Medove u znak sjećanja na stradale crnogorske patriote

Delegacija Liberalne partije položila je vijence na obale Jadranskog mora u Medovi u Albaniji  u znak sjećanja na stradale crnogorske patriote iz 1916. godine.

To je mjesto potonuća parabroda „Brindisi“ koji je prevozio crnogorske dobrovoljce iz Sjeverne Amerike prema Crnoj Gori, kako bi se na poziv kralja Nikole uključili u odbranu svoje domovine tokom Prvog svjetskog rata. Tom prilikom poginulo je oko 400 ljudi koji su bili spremni da dođu sa drugog kraja svijeta kako bi branili svoju zemlju u najtežim momentima istorije.

Takva njihova požrtvovanost, a na kraju i žrtva, zaslužuje poseban pijetet, poštivanje pokoljenja i sjećanje od strane Crne Gore i njenih građana. Ta žrtva služi nam i kao podsjetnik i opomena kolika je bila njihova ljubav prema Crnoj Gori i želja da doprinesu očuvanju Crne Gore uprkos svim nedaćama, te na koji način se i danas moramo odnositi prema Crnoj Gori, kako bi na pravi način uvažili njihovu žrtvu koja, ipak, nije bila uzaludna.

Delegaciju liberala činjeli su potpredsjednik Zdravko Šoć, generalni sekretar Esad Šainović, portparol Ammar Borančić i članica Predsjedništva Jelena Marković, sa brojnim članstvom. 

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me