• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Evropski liberali izabrali novo rukovodstvo, Kjučuk i Dalej na čelu- Popović poručio: LP važna za povrataka CG na evropski put

Popović, Kjučuk, Dalej
Popović, Kjučuk, Dalej

Kongres ALDE saveza liberala Evrope završen je danas u Dablinu. Na Kongresu su izabrani kopredsjednici koji će voditi ovaj evropski politički savez liberala narednih godina, Ilhan Kjučuk iz Bugarske i Timi Dalej iz Irske. Na Kongresu je učestvovao i predsjednik Liberalne partije Andrija Popović koji je predstavljao delegaciju crnogorskih liberala. Predsjednik Popović posebno je razgovarao sa evropskim liderima o političkim procesima u Crnoj Gori i važnosti povratka naše države na evropski put čemu LPCG daje značajan doprinos. Danas je takođe izabran i Biro ALDE i potpredsjednici ovog saveza. 

Na Kongresu kojim su prisustvovali i premijeri Luksemburga Havijer Betel i Belgije Aleksander De Kro, Margaret Vestager potpredsjednica Evropske Komisije, Stefan Sežurn EU poslanik i lider ALDE u Evropskom parlamentu, održan je i sastanak lidera liberala Evrope kojom je prisustvovao i lider LPCG. Na kongresu je upriličena i dodjela nagrade za liberalizam koja nosi ime preminulog lidera ALDE koji je bio veliki prijatelj Crne Gore Hans Van Balen. 

Na Kongresu se razgovaralo o svim aktuelnim pitanjima za EU, budućnosti ovog saveza i proširenja u regionu, perspektiva mira u Evropi i rat u Ukrajini, stanju ljudskih prava i osnaživanju evropske ideje i vrijednosti. 

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me