• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Krivokapiću: Što mrči kad kovati nećeš? Neće proći pokušaji da destabilizuje državu

Gospodine Krivokapiću povucite zahtjev koji ste uputili Skupštini i prekinite sa unižavanjem institucija Crne Gore a posebno Vlade Crne Gore. Ne budite više onaj kojeg se narod stidi nego barem kao čovjek od integriteta i vjernik budite dostojanstveni i postupite smjerno i pribrano.

Gospodine Krivokapiću ako nijeste znali, a sumnjam da ste baš toliko neznaveni, mada ni to nije nemoguće, prema Ustavu Crne Gore Skupština se ne može raspustiti ako je pokrenut postupak glasanja o nepovjerenju Vladi. Možda nijeste obaviješteni ali juče je pokrenuta inicijativa za razrješenje Vas i Vaše vlade pa prema tome kako bi to rekao Njegoš u Gorskom vijencu "Što se mrči kada kovat nećeš!”. Neće proći vaši pokušaji da izazovete haos u državi i da je destabilizujete glumeći neuspjelog premijera koji pokušava da kao svaki autorkarata koji odlazi napravi haos kako bi barem za koji dan usporio svoj konačni krah.

Koliko ste važan kao premijer najbolj govori sama činjenica da ste sazvali elektronsku sjednicu i u njenom krnjem sastavu zatvoreni iza svojih zidova donijeli neustavnu odluku da tražite skraćenje mandata poslanicima i raspuštanje Skupštine Crne Gore. Sada se već ponašate poput vaših uzora autokrata koji su na kraju svojih autoritarnih režima bili spremni na sve samo da sebi produže politički život, ovđe bi i Slobodan Milošević stao. Ništa nijeste od njega naučili.

Nema više sumnje bićete zapamćeni kao najgori ne samo premijer u istoriji ove velike i moćne nacije nego i kao njeno najveće zastiđe. Vjerujte da u holu zgrade Vlada Crne Gore vaša slika neće stajati pored niza fotografija onih koji su prije vas časno i dostojanstveno vodili sve prethodne vlade decenijama unazad.

Jovo Rabrenović, potpredsjednik LPCG 

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me