• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Đukić i Nikčević poručuju: Liberali se vraćaju kući, na Cetinje, bez neprincipijelnih kompromisa i odstupanja

Iako politika u Crnoj Gori odavno može da znači neprincipijelne koalicije, sastavljanje od materijalnog interesa ispred svega, ličnih prosperiteta iznad kolektivnih, sebičnih umjesto velikodušnih, ideali se, ipak, ne mogu urušiti. Niko u političkoj areni nije pošteđen različitih vrsta uticaja pa samim tim nije pošteđen ni od grešaka.

No, liberali su svoje greške uvijek plaćali, tako što su se odgovorno ogradili od onih koji su zloupotrijebili Cetinje i njegovu viševjekovnu slobodarsku tradiciju. U ovom smutnom vremenu, kada svako nadograđivanje na prijethodne nesavjesno nedovršene poslove skupo košta i počinioce i počinjene, liberalna ideja traje. Traje zato što uviđa svoje greške, ispravlja ih i ide naprijed u najboljem interesu Crne Gore i svih njenih ljudi.

Možda može i bolje i brže, i baš zato očekujemo podršku Cetinja na tom putu kako bi zajednički našli najbolja rješenja. Sada se liberali vraćaju kuću, na Cetinje i tamo đe smo vazda bili, bez ikakvih neprincipijelnih kompromisa i bez tolerancije prema kršenju temeljnih načela ideje. Crna Gora, građanska, slobodna, u kojoj se svi koji je vole osjećaju komotno i dobrodošlo naš  je jedini interes, a Cetinjani su na tom putu naša snaga.

Ivana Đukić, predsjednica Odbora Liberalne partije Cetinje

Mirna Nikčević, članica Odbora


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me