• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Glavni odbor LP: Zajednička platforma svih suverenističkih snaga za građanski konsenzus

Povodom 17 godina od osnivanja Liberalne partije i 31 godine liberalizma u Crnoj Gori, sinoć je na Cetinju održana svečano-radna sjednica Glavnog odbora LP. Na sjednici je napravljena retrospektiva djelovanja liberala kroz decenije ali i diskutovano o aktuelnoj političkoj situaciji.

Konstatovano je da je u vremenu duboke društvene krize i podijeljenosti koja je prouzrokovana politikom aktuelne vlasti, proizvedene velika politička nestabilnost koja je dovela do socijalnog, ekonomskog, zdravstvenog i institucionalnog haosa u državi. Antievropska politika nacionalizma, klerikalizma i velikodržavnih projekata, revizije antifašističkog nasljeđa, ugrožavaju suštinu građanskog, sekularnog i demokratskog društva.

Glavni odbor Liberalne partije zahtijeva da sve opozicione, suverenističke snage hitno kreiraju zajedničku platformu za građanski konsenzus, koja bi bila usmjerena na rješavanje ključnih pitanja i izazova koji su uslov daljeg evropskog puta Crne Gore, njenog opstanka u NATO, ali i ukupnog biološkog opstanka njenih građana i očuvanja njihovog dostojanstva.

Glavni odbor ovlastio je Predsjedništvo partije da donese odluku o načinu izlaska LP na lokalne izbore koji će se održati u prijestonici Cetinje, Petnjici i Mojkovcu 5.12.2021. godine.

Odlučeno je da se VI Izborna Konferencija LP održi u prvoj polovini 2022. godine, kada se za to steknu najpovoljniji epidemiološki uslovi ali i u zavisnosti od održavanja vanrednih parlamentarnih izbora koji se očekuju na proljeće. Raspravljalo se i o drugim pitanjima iz nadležnosti Glavnog odbor.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me