• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Rabrenović: Država uništava 21.360 vakcina a premijer i Vlada masovno krše mjere u Beranama

Predsjednik vlade Krivokapić, ponovo, po ko zna koji put skandalizuje crnogorsku ali i regionalnu javnost. Prvi čovjek Vlade Crne Gore još jednom dokazuje da ne mari za aktuelne epidemijske mjere ta bez dvoumljenja pristupa crkvenom obredu pričešća jednom kašikom i tako staje u red potencijalnih prenosilaca korona virusa. 

Ovim postupkom u Manastiru Đurđevi stupovi premijer demantuje sopstveni javno iskazani stav da će vakcinacija biti ubrzana i da ćemo do septembra naredne godine steći kolektivni imunitet. Dok se građanima zabranjuje ulazak u poslovne objekte bez jednog od ispunjenih uslova premijer se kroz Berane šeta obilazeći masovne crkvene skupove bez ikakve propisane zaštite, ne hajući kakvu poruku šalje građanima Crne Gore.

Cjelokupnoj situaciji dramatičniju dimenziju daje to što su i ostali ministri iz 42. vlade istog ponašanja.  Svi su oni prisutni masovnom skupu, koji je po važećim mjerama zabranjen, nepoštujući mjere distance i nošenja maski a o vakcinaciji da i ne govorimo. Nama građanima preostaje još samo da poslušamo narodnu poslovicu “Ko se čuva njega i Bog čuva” jer je jasno da se ovakvoj vladi ne samo da ne smije vjerovati, već se moramo i pribojavati njihovih postupaka.

Najbolji argument za izneseno je što država, prema aktuelnim medijskim napisima, treba da izvrši uništavanje 21.360 doza AstraZeneke vakcine. Zaključak je vrlo jasan vlada propisuje mjere a sama ih ne poštuje. 

Na kraju kao što nijedna aktivnost ove vlade ne može da prođe bez skandala tako i ovaj današnji skup u Beranama sem premijera i vlade donosi i dodatne javne ličnosti u fokus pažnje građana Crne Gore. Zato pitamo ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina šta rade i po kojem osnovu se policijski funkcioneri nalaze u loži na vjerskom skupu i da li je to izvršavanje povjerenih im zadataka ili čin zahvalnosti za izvedeni desant na Cetinje 5. septembra.

Jovo Rabrenović,

Potpredśednik Liberalne partije 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me