• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Šainović: Revanšizam u RTCG neviđen od devedesetih, umjesto naučno-obrazovnog programa imamo vjerske skupove

Polika koju sprovodi nova uprava javnog servisa RTCG skandalozna je i neviđena od devedesetih godina. Sad je već očigledno da je takva politika plod revanšizma, neiskustva ali i poslušnosti prema mentorima koji su i instalirali novu upravu javnog servisa.

Nadali smo se da će dolaskom nove uprave, naročito direktora iz civilnog sektora, makar malo unaprijediti i osavremeniti RTCG, umjesto toga mi svjedočimo sunovratu i potpunom urušavanju sistema. Kako drugačije tumačiti neviđen rez i smjenu svih rukovodećih kadrova, dugogodišnjih profesionalaca u medijima, koji već decenijam uspješno vode ne samo RTCG već i niz drugih nezavisnih medija. Ljudi koji su izgrađeni novinari i priznati u svojem poslu, očigledno nijesu odgovarali upravi RTCG jer su prepoznati kao građanski i evropski opredijeljeni pojedinci, pa se plašimo da će na njihova mjesta dovesti “podobnije” kadrove kalibra nove direktorice Filmskog centra, strane državljanke i poslanice neofašističkog pokreta “Dveri” koji čak ni u Srbiji nema prostora zbog otvoreno fašističkih i ljotićevskih stavova.

Da je sve to tako, potvrdili su odmah nakon masovne kadrovske čistke iz RTCG emitovanjem ustoličenja mitropolita Crkve Srbije u Beranama, uz sve pozdrav “Poštovani gledaoci, pomaže Bog”. U šta se pretvara Javni servis tek ćemo, bojim se, svjedočiti u vremenu pred nama. U sekularnoj i građanskoj državi, umjesto da djeci predstavljaju naučno-obrazovne programe i inovativne sadržaje koji će ih pripremiti za život u savreenom svijetu, oni su prinuđeni da slušaju retrogradne ideje i ideologije prošlog vremena.

Esad Šainović,

Generalni sekretar LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me