• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo LP: Crna Gora u teškoj političkoj, ekonomskoj i zdravstvenoj situaciji, izbori jedino rješenje

Predsjedništvo Liberalne partije održalo je sjednicu na kojoj je razmatralo aktuelnu društveno-političku krizu, bezbjedonosnu, ekonomsku i zdravstvenu situaciju usljed epidemije.

Iskazana je zabrinutost zbog  svojevrsne hajke i evidentnog pokušaja pritiska na rukovodstvo Liberalne partije koje sprovodi aktuelna Vlada. Privođenje u policiju istaknutih članova LP na čelu sa pedsjednikom Popovićem, na nepriličan način, zbog boravka na Cetinju i podrške obespravljenom narodu ne može se nikako drugačije tumačiti. LP kao nepokolebljivi kritičar i oponent ove vlasti nastaviće, uprkos tome, i dalje takvo svoje političko djelovanje.

Konstatovano je da je Crnoj Gori hitno potrebna privremena Vlada čiji će zadatak biti obuzdavanje aktuelne krize i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora koji su jedini održiv način izlaska iz permanentne nestabilnosti u kojoj se nalazi država. U suprotnom, ugnjetavanje svakog normalnog života i svakog drugačijeg mišljenja u Crnoj Gori potrajaće još dugo.

Poručeno je da je Crna Gora u veoma rizičnoj ekonomskoj situaciji. Od dolaska nove Vlade do danas bez posla je ostalo preko 12.000 ljudi, što znači čak 1.000 ljudi svakog mjeseca ostaje bez posla i ne nazire se kraj takvom trendu. Istovremeno, epidemiološka situacija je zabrinjavajuća, Crna Gora je rekorder u Evropi po broju zaraženih i umrlih od korona virusa, zdravstveni sistem je pred kolapsom a mjere gotovo da ne postoje u praksi, dok najviši državni funkcioneri na čelu sa  premijerom i ministarkom zdravlja, daju samo loš primjer građanima stalnim kršenjem mjera koji sami donose. Uz nepostojanje bilo kakve kampanje za vakcinaciju građana, osnovano se brinemo za budućnost zdravlja nacije.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me