• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Policija vrši pritisak na rukovodstvo i članove LP, pokušaj zastrašivanja neće uspjeti 

Rukovodstvo i članovi Liberalne partije dobili su od Uprave policije pozive da se jave u prostorije policije zbog događaja na Dvorskom trgu na Cetinju. Pozivi su stigli predsjedniku i poslaniku LP Andriji Popoviću i to da se javi večeras, u roku od sat vremena, kao i potpredsjedniku Rabrenoviću i članovima Predsjedništva Liberalne partije, uz prijetnju privođenjem. 

Jasno je da Vlada Crne Gore preko MUP i policije pokušava da vrši pritisak na rukovodstvo i članove Liberalne partije kako bi ućutkali svaki kritički ton. Međutim, poručujemo da ovaj pokušaj zastrašivanja neće uspjeti. 

Očigledno je da su tajni sastanci iza ponoći 4. septembra kao i jutarnji telefonski razgovori premijera i viceremijera sa čelnicima srpske i ruske političke grupacije poznatije pod nazivom DF imali za cilj, osims surovog napada na građana,  sprovođenje ostalih tajnih dogovora ili bolje reći ućutkivanja svih neistomišljenika. U skladu sa tim tajnim pregovorima đe je premijer desantne Vlade obećao sigurnu dostavu Prvoslava Perića i Jovana Mićovića a za uzvrat dobio podršku od DF za svoje poslove, sa ovim pozivima policije isplivavali su i novi detalji dogovora. Tako da sada vidimo da su na spisku želja bila i hapšenja građana koji su bili na Cetinju tog 5. septembara a sve sa ciljem da po starom udbaškom receptu zastraše rodoljube i patriote te da ućutkaji sve koji ne misle kao oni na liniji srpskog sveta.

Pomenuti premijer desantne Vlade i politička okosnica rusko-srpske politike u Crnoj Gori dobro znaju, kao osobe bliske udbaškim krugovima, da treba udariti na “moj narod” kako ga od milošte zove premijer desantne Vlade, kako bi mogli slobodno da sprovode svoju politiku zatiranja Crne Gore. U nevješto sročenom pozivu, između ostalog, se navodi da se pozivu odnosi za prikupljanje obavještenja u vezi događaja na dvorskom trgu 5 septembra. Ovo nam ukazuje da policija nem pojma šta se to dešavalo na pomenutom trgu u navedenom danu, pa pokušava od građana da sazna. Mada je moguća da policija samo sprovodi u djelo izvinjenje vicepremijera desantne Vlade Abazovića i vjerovatno hoće da se izvini građanima  za onaj silni suzavac kojim su ih zasuli. Uz to sigurno ide i posebno izvinjenje za šok bombe i gumene metke.

Svakako da će se predsjednik, rukovodstvo i članovi Liberala rado odazivati da prime ovakvo izvinjenje i objasne MUP-u šta se zapravo dogodilo dok su oni te noći stajali na trgu, javnom mjestu, i družili se sa građanima kada je iznenada otpočela kiša suzavac.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me