• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP obilježila Dan nezavisnosti polaganjem vijenca na Lovćenu i Njegušima

Liberalna partija obilježila je tradicionalno Dan nezavisnosti Crne Gore u Prijestonici Cetinju.Delegacija liberala posjetila je Lovćen i Cetinje gdje je danas iznijeta najveća zastava Crne Gore u istoriji i prisustvovala velikom narodnom zboru na Ivanovim koritima,povodom velikog crnogorskog praznika. Tom prilikom položen je vijenac na Njegoševom Mauzoleju na Lovćenu u slavu boraca za nezavisnost Crne Gore kroz istoriju čija je kruna upravo 21. maj i obnova nezavisnosti Crne Gore,prije 15 godina.

Delegacija LP sa predsjednikom Andrijom Popovićem na čelu, posjetila je i Njeguše. Oni su obišli Palac dinastije Petrović-Njegoš gdje je takođe položen vijenac i odata je pošta dinastiji  koja je vladala našom drzavom preko 200 godina i uspostavila temelje savremene  državnosti i suverenosti Crne Gore.

Liberali kao državotvorna partija, koja je prva podigla barjak slobode, crnogorski barjak još prije više od tri decenije, danas ostaje dosljedna i jasno orijentisana ka očuvanju nezavisne, građanske i slobodne Crne Gore. Njeni temelji snažni su, i ona će se izboriti sa svim izazovima kojima svjedočimo ovih dana. Iskrena posvećenost građana toj ideji, ljudi koji nose svoju državu u srcu i vole je, najbolja su garancija njenog daljeg napretka, evropskog puta i slobode.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me