• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Rabrenović: Šta će biti sa kapitalnim investicijama u Podgorici i CG

Vlada Crne Gore u pseudo vjerskom zanosu kršeći nebrojeno puta Ustav i zakone države Crne Gore ne namjerava da se posveti ovozemaljskim temama i pitanjima koja su od esencijalnog značaja za život građana, vjernika, provladinih vjernika, agnostika i ateista. Umjesto budžetom vlada se bavi kako bi rekli junaci Alan Forda “kopanjem rude i gubljenjem vremena”. Da se u nekom slučaju uključe u svoj posao tada bi nam bili obavezni dati odgovore na neka pitanja ili uopšte ne bi bilo potrebno postavljati sljedeća pitanja: šta će biti sa započetim ili za ovu godinu planiranim kapitalnim investicijama u Crnoj Gori? Svjedoci smo da je u prethodnom period otpočeo veliki investicioni ciklus koji je pored putne infrastrukture bio fokusiran i na oživljavanje sjevera države i kroz nekoliko velikih projekatra otvorao je mogućnosti zapošljavanja ljudi iz tog dijela Crne Gore. Šta će vlada uraditi sa kapitalnim projektima na teritoriji Glavnog grada Podgorica od kojih su neki od krucijalnog značaja za život i rad stanovnika Podgorice? Konkretno vas pitamo hoće li biti ispunjena vaša obaveza o sufinansiranju izgradnje Bulevara Vilija Branta prema Sporazumu o sufinansiranju radova na izgradnji pomenutog bulevara koji je zaključen između Glavnog grada i Uprave za saobraćaj Crne Gore 30.04.2020. godine,  čija je vrijednost od 1.430.947,21 eura sa PDV – om. 

Da li ćete sufinansirati izgradnju Bulevara od raskrsnice Podgorica - Cetinje - Nikšić do Komanskog mosta imajući u vidu da su Sporazumom o sufinansiranju radova na izgradnji Bulevara od raskrsnice Podgorica - Cetinje - Nikšić do Komanskog mosta od 05.10.2020. godine, utvrđena prava i obaveze Glavnog grada i Uprave za saobraćaj Crne Gore u vezi sa sufinansiranjem radova. Ugovorena vrijednost ovih radova iznosi 4.359.819,93 eura sa PDV om. 

Oba ova projekta direktno utiču na druge kapitalne projekte jer se bez izgrađenog Bulevara Vilija Branta auto put se ne može predati na upotrebu, a bez završetka Bulevara u Gornjoj gorici ne može biti završeno proširenje magistrale Podgorica Danilovgrad.

Vlada ima obavezu da iz kapitalnog budžeta sufinansira izgradnju i već započetih Bulevara Veljka Vlahovića i Zmaj Jovinog bulevara na Starom aerodromu. U suprotnom, radovi na ove dvije najznačajnije investicije za taj dio grada će biti obustavljenbi zbog neispunjavanja obaveza iz ugovora od strane Vlade Crne Gore.

Kapitalnim budžetom za sada nijesu predviđeni radovi na dva vrtića i to jednog na Zlatici i drugog na Starom aerodromu, kao ni završetak vrtića u BlokuV/VI.

Vjerujemo da ćete makar zbog građana Podgorice i Crne Gore umjesto stalnog ponavljanja lose skrojene price o sprženoj zemlji prihvatiti izmjene predloženog budžeta i obezbijediti novac za ove investicije. Ukoliko ne napravite taj racionalan i zdravorazumski potez upravo ćete vi lično i kolektivno spržiti budućnost Crne Gore i uraditi sve ono za šta neutemeljeno optužujete cijele generacije prije vas.

Jovan Rabrenović, odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorica i predsjednik Odbora LP Podgorica


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me