• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Nepotizam na visokom nivou izjeda CG, poprima mitske razmjere u ovoj vlasti

Za samo nekoliko mjeseci vršenja vlasti, poslanici parlamentarne većine i članovi Vlade su napravili nevjerovatnu mrežu nepotizma na najvišem nivou. Analizirajući dosadašnji učinak 60 članova zakonodavne i izvršne vlasti i namještanje njihovih rođaka na unosne i uticajne pozicije i sva ta političko-vjerska ukrštanja i favorizovanja rodbine, nameće se zaključak da je administrativna nepravda i nepoštenje u Crnoj Gori poprimilo mitske razmjere.

Kako nepotizam sam po sebi nije zločin, već čin administrativne nepravde koji urušava društvo, pozivamo nadležne institucije i civilni sektor koji se bavi ovom oblašću da urade i objave javno analizu političke nemoralnosti i bezočnosti u vršenju vlasti nove garniture, barem na najvišem nivou. Ne postoji država u Evropi sa tolikim brojem supružnika u Parlamentu i Vladi i njihovom rodbinom, pravilno raspoređenom na visoke funkcije kako bi lakše nadgledali crnogorsko društvo.

Uz nepotizam kao jedan od gorućih problema našeg društva, Crna Gora je u velikom moralnom posrnuću, jer od 60 članova izvršne i zakonodavne vlasti, nijh najmanje 9, odnosno čak 15% nemaju crnogorsko državljanstvo, odnosno imaju dvojno državljanstvo, i na taj način dovode u pitanje funkcionisanje države i poštovanje  Ustava.

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me