• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

EPCG da olakša dužnicima plaćanje duga, građani na ivici opstanka

Pozivamo Bord direktora Elektroprivrede Crne Gore da u doba epidemije korona virusa nastoji da građane ne isključuje sa mreže i onemogućava im, ionako teške, uslove za život. Bila je dobra praksa bivšeg rukovodsta da zbog epidemije uvede razne olakšice za građane na ovu, praktično, osnovnu životnu potrebu za mnoge porodice. Međutim, sada se veliki broj građana javlja Liberalnoj partiji sa pritužbom da se cijelim porodicama gasi struja zbog dugovanja na računu.

Potrebno je da uprava EPCG ponudi građanima fleksibilne uslove otplate duga i računa, kako bi bile zadovoljene i potrebe preduzeća i građana kao potrošača. Građanima koji imaju dug po osnovu neplaćanja eleektrične energije treba omogućiti plaćanje na više rata ali bez obaveze učešća, kako je to sada slučaj, jer mnoge porodice nijesu u mogućnosti da isplate toliki iznos učešća odjednom.

EPCG kao državna firma koja se nedavno pohvalila da je u suficitu čak 100 miliona eura u posljednje tri godine, kao stabilna firma, mora povesti račun o društveno odgovornom poslovanju i što je više moguće imati sluha za potrebe svojih potrošača, građana.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me