• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Sramni napadi na Šofranca, sport ponižen od političara i šovinista

Napadi na novinara Nebojšu Šofranca koji je na aerodromu Golubovci obavljao svoj posao sportskog novinara, prateći veliki uspjeh mladog boksera Petra Liješevića, titulu vicešampiona svijeta, sramotni su i zaslužuju svaku osudu. Nažalost, sport je sinoć ponižen od strane političara i šovinista a uspjeh sportiste pregažen za sitne političke i velikodržavne poene. 

Ničim izazvana grupa prijetila je Šofrancu, nazivala ga svakakvim imenima, ponižavala i zastrašivala. Međutim, kad pogledamo sa kakvim obilježijima se okupila ova masa, jasno je da je ovo ništa drugo do još jedna eskalacija šovinizma i mržnje. Šofranac nije vrijeđao nikoga niti je nasjeo na okupljene i njihove simbole već profesionalno obavio zadatak. Međutim, ako država želi da bude jednako profesionalna mora pod hitno privesti i procesurati izgrednike ovih napada, a njihovi ideolozi, okupljeni političari režima, hitno uputiti izvinjenje. 

Kada je sport žrtva politike i mjesto mržnje a ne okupljanja i slavljenja ljubavi, to je siguran put ka propasti i srozavanju jednog društva.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me