• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Emilo ponovo jaše, sada nisko udara i na žene, podrška za Vuksanović Stanković

Sramotni pamflet skoro zaboravljenog novinarskog doajena ratnog huškanja, Emila Labudovića, zaslužuje svaku osudu cijelog društava. Ovakav gnusan napad na Draginju Vuksanović  Stanković šokirao je svakog građanina Crne Gore i podsjetio nas na vrijeme gebelsovskih obračuna sa neistomišljenicima, najprizemnijim uvredama. Labudović je s godinama, međutim, evoluirao, pa je od ratnog novinarstva došao do toga da blati i vrijeđa dame, ugledne građanke i liderke, kočijaškim rječnikom.

Pozivamo javnost da se pridruži osudi ovog pamfleta, kako političke lidere, zvaničnike Vlade tako i civilni sektor, ili ono što je od njega preživjelo nakon 30. avgusta. Nedopustiva je normalizacija vrijeđanja i pokušaja ponižavanja žena u javnom životu, posebno koje ne pripadaji "poželjnoj" opciji na vlasti. Ovo nije prvi put da poslanice opozicije doživljavaju ovakve napade i da to prolazi bez adekvatne reakcije, dok se svaka riječ upućena predstvanicima većine proglašava agresijom, uz sve specijalna obezbjeđenja, prstenove policije i privođenje izgrednika. Uvreda časti žene je uvreda pa ko god je iznosio i kome god bila usmjerena, a posebne je težine kada dolazi od javne ličnosti koja pripada vladajućoj većini.

Očekujemo i da će g. Labudović uputiti izvinjenje javnosti i Draginji Vuksanović Stanković koju je okvalifikovao, ničim izazvan, najnižim uvredama i nedostojnim rječnikom.

 PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me