• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Privođenje mirnih demonstranata pokušaj zastrašivanja naroda

Vlada Crne Gore nastavlja politiku terora i prijetnji prema građanima. Nakon što su uveli praksu da gaze građane službenim automobilima, nakon otvorenih i agresivnih prijetnji premijera građanima i prljave propagande režimskih medija prema demonstrantima koji nijesu saglasni sa politikom ove Vlade, sada zloupotrebljavaju policiju za vršenje pritiska. 

Privođenje i procesuiranje mirnih demonstranata u Nikšiću klasični je pokušaj takvog pritiska i zastrašivanja naroda koji ne misli kako bi to vlast željela. Sa takvom praksom koja sve više uzima maha mora se pod hitno prestati. Sa tim su dobrim dijelom upoznati naši zapadni partneri a tek će biti informisani o aktuelnim i eventualnim budućim represijama Vlade Zdravka Krivokapića i ekstremističkih, nacionalističkih krugova. Isti oni koji su godinama blokirali Crnu Goru, napadali institucije, pokušavali pučeve i udare na državu te zveckali oružijem, sada bi da satanizuju i zabrane bilo kakav protest i prava koja su oni sami uživali godinama, preko svake mjere i zakonitosti.

Pozivamo nadležne da prestanu da zloupotrebljavaju institucije sistema za svoje političke ambicije i pritiske na narod, jer te institucije su u službi naroda a ne njegovi dželati. Niko u Crnoj Gori ne želi niti je želio ono što nam demonstrira ova Vlada.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me