• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Hitna smjena Leposavića, ugrozio ugled Crne Gore i uvrijedio svakog normalnog građanina

Liberalna partija zahtijeva hitnu ostavku ministra Vladimira Leposavića zbog sramotnih stavova izrečenih u Skupštini Crne Gore o genocidu u Srebrenici.
Leposavić je ugrozio ugled Crne Gore u regionu i svijetu i uvrijedio svakog normalnog čovjeka, građanina Crne Gore, posebno ugrožavajući nacionalne manjine u Crnoj Gori i dovodeći u pitanje građanski koncept države propisan Ustavom.

Leposavić je kao ministar pravde u ime Vlade Crne Gore osporio legitimitet 
 međunarodnog suda pravde u Hagu a kao ministar ljudskih prava pogazio svako ljudsko dostojanstvo i ugrozio ljudska prava, promovišuću ideju da temeljno pravo, pravo na život ne važi za sve jednako. Ovakva sramota nezapamćena je u Crnoj Gori i modernoj Evropi da neko sa tih i takvih pozicija iznosi takve stavove.

Ukoliko Leposavić nema toliko odgovornosti i časti te osjećaja odgovornosti prema građanima, onda ga premijer Zdravko Krivokapić mora hitno smijeniti inače će ovo biti još jedna potvrda da Crnu Goru vodi šovinistički, nacionalistički i ostrašćeni režim čija je jedina ideja da pogazi sva dostignuća moderne Crne Gore i ugrozi građanski sklad i mir.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me