• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

GO Liberalne partije ćei odlučiti o učešću na predsjedničkim izborima

Na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Savjeta Liberalne partije Crne Gore predloženo je da nakon potvrđivanja kandidatura na izborima za predsjednika Crne Gore, Glavni odbor LP donese odluku o načinu i učešću liberala na njima. 

Predsjedništvo LP je naložilo Opštinskom odboru LP Nikšić da do 4. februara uputi prijedlog o načinu izlaska na lokalne izbore u Nikšiću, koji će se održati 9. marta.
“Raspravljalo se o realizaciji predizbornog koalicionog dogovora sa Demokratskom partijom socijalista DPS, na osnovu izvještaja radne grupe kao i pravima i obavezama na osnovu poslije izbornog Sporazuma o zajedničkom političkom djelovanju zaključenog između sedam konstituenata vladajuće kolicije. Određena je komisija za pripremu redovne izborne konferencije LP koja će se održati sredinom godine i radna grupa za izradu izmjena i dopuna statuta i programa partije”, saopšteno je iz ove partije.
Na sjednici je podržan amandman poslanika i predsjednika LP Andrije Popovića na Prijedlog zakona o dopunama zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, tzv. krizni porez.
“U ovom amandmanu se traži da se dodatna stopa oporezuje na neto zarade zaposlenih iznad prosječne zarade od 480 eura odnosno bruto iznad 716 eura, kako bi se bar malo zaštitila egzistencija najugroženijih zaposlenih ljudi u Crnoj Gori, naročito u zdravstvu, prosvjeti i cijelom javnom sektoru”, ističe se u saopštenju.
Pozvani su nadležni državni organi da što prije realizuju volju stanovnika Gusinja izraženu na referendumu održanom 8. januara povodom osnivanja opštine.
Takođe, na sjednici je podržana inicijativa Unije slobodnih sindikata USS o dodjeljivanju nacionalne penzije majkama sa troje i više đece.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me