• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Popović: Predsjednički kandidat da ispunjava zakonske uslove

Za Liberalnu partiju (LP) prihvatljiv je predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) koji ispunjava zakonske uslove, rekao je lider LP Andrija Popović.

- Može misliti ko šta hoće o DPS-u, ali je to ozbiljna partija i ne vjerujem da će kandidovati nekoga ko ne ispunjava zakonske uslove, rekao je Popovićnovinarima nakon konsultacija sa predsjednikom Skupštine, javlja agencija Mina.

Upitan da li aktuelni šef države Filip Vujanović ispunjava te uslove, Popović je kazao da to treba da utvrde nadležne insitucije.

- Ono što bude prihvatljivo Državnoj izbornoj komisiji i Ustavnom sudu biće i LP, precizirao je Popović.

On je dodao da Vujanovića cijeni kao političara, navodeći da je sa njim imao razmimoilaženja u stavovima o državnim simbolima i statusu Crnogorske pravoslavne crkve.

- LP će se svakako držati sporazuma o zajedničkom političkom djelovanju koje smo usaglasili sa ostalim konstituentima vlasti, i kome se navodi da ćemo dogovorom podržati kandidata DPS-a, kazao je Popović.

On je rekao da će LP nakon što DPS odredi svog kandidata odlučiti da li će ga podržati ili će imati svog predstavnika na izborima za šefa države.

Popović je rekao da će izbori biti održani u aprilu.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me